21 TEMMUZ 2024 PAZAR GÜNÜ SAAT 13'TE VAKIF BİNAMIZDA MUHARREM AYININ SONA ERMESİYLE HZ.İMAM HÜSEYİN İLE 72ŞÜHEDASININ 10 MUHARREM 680 TARİHİNDE KERBELADA ŞEHADETLERİNİN AZİZ HATIRASINA BİNAEN
Yüce peygamberimiz Hz.Muhammed(sav) efendimizin sevgili torunu Hz.Ali ile Hz.Fatımanın ciğerparesi şerefli oğlu,cennet gençlerinin seyyidi ve efendisi, Hz.İmam Hüseyin ile 72 şühedasının 10 muharrem 680 tarihinde kerbelada emevi halifesi zalim yezide biat etmediği gerekçesiyle yezidin emriyle ordusu tarafından fırat suyu tutulmak suretiyle kundaktaki bir bebeğe bile bir yudum su verilmeyerek peygamber efendimizin bu mübarek torunlarını insanlık dışı katledilişlerinin miladı 1344 yılının aziz hatırasına binaen vakfımız tarafından vakıf binamızda en az 5000 kişiye aşure çorbası ikram edilmiştir. Saygı duruşu,istiklal marşı ve kuran-ı kerim tilavet edilmiş, çok kalabalık topluma başkan Hasan Meşeli, il müftüsü,yeşilyurt belediye başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit,Büyükşehir belediye başkanımız Sami Er konuşmalar yapmıştır. Vakfımız taktir ile karşılanmıştır.